Ravintola Peak

 

Ravintola Peak on huippukokki Matti Jämsen vetämä pieni, lämminhenkinen ravintola, joka tarjoaa paikallisista raaka-aineista käsin valmistettua mutkatonta ja herkullista ruokaa. Peakissä voit olla varma että lautasellasi löytyy sesongin puhtaimmat antimet lähialueiden metsistä, pientiloilta ja järvistä.

A’la Carte Menu / Raclette Menu


Aukioloajat:

8.-10.11. Rukan kauden avaus, katso erikoismenut täältä.
28.-30.11. FIS Nordic
5.12 alkaen tiistaista lauantaihin klo 17-23
17.12. alkaen auki joka päivä 17-23
6.3. alkaen auki joka päivä 11-23

Yhteystiedot:

restaurant@rukapeak.fi
+358 (0)8 868 4100

 

Menu

Alkuruoat

Kylmäsavustettua haukea, marinoitua kurkkua ja pähkinävoita 16€
xx
Porotartaria, rakuunaa ja suolattua puolukkaa 19€
xx
Paahdettua myskikurpitsaa, piparjuurta ja kurpitsansiemeniä 15€
xx
Kermaista simpukkakeittoa, fenkolia ja haudutettua sinisimpukkaa 17€

Pääruoat

Päivän kalaa, paistettua kukkakaalia ja muikunmädillä maustettua kalakermaa 36€
xx
Yön yli haudutettua riekonkoipea, paistettua riekonrintaa, selleriä ja sipulivoita 42€
xx
Perunagnoccheja, grillattua juustoa ja paahdettua saksanpähkinää 29€
xx
Peakin wieninleike, puikulaperunamuusia ja herneitä 27€

Jälkiruoat

Mustikkasorbettia, maitomoussea ja marinoitua mustikkaa 13€
xx
Suklaakakkua, maitojäätelöä ja suolakaramellia 13€
xx
Pala juustoa / Juustovalikoima 7/14€



 

Raclette

Ruka Peakin raclettemenu sisältää paikallisia puhtaita tuotteita joista keittiötiimimme on valinneet teille parhaat palat päivittäin. 56€ / henki. Esimerkkimenu:

Hirvenseläkettä
xx
Marinoituja sieniä
xx
Suolakurkkua
xx
Ohueksi leikattua punasipulia
xx
Paahdettuja juureksia
xx
Tomaattia
xx
Marinoitua puikulaperunaa
xx
Kuusamon juustoa & raclettejuustoa
xx
Sinappimajoneesia
xx
Paahdettua valkoviinikastiketta & kuusenkerkkävinegretteä

 
 
 

***

Meidän filosofiassa tärkeimmät kulmakivet ovat ensiluokkaisten raaka-aineiden lisäksi laadukkaat huippuviinit, lämminhenkinen palvelu ja ennen kaikkea intohimoinen sekä kokeilunhaluinen keittiö. Keittiömme on käyttänyt läpi aikojen paikallisia raaka-aineita ja paikallisia tuottajia sekä lähialueiden toimittajia, suhteet omiin kalastajiin ja metsästäjiin ovat erittäin tärkeässä osassa. Olemme ylpeitä saadessamme kertoa ruoan alkuperästä ja tuottajista. Ravintolamme palvelee hotellivieraiden lisäksi myös alueella vierailevia asiakkaita. Ravintolassamme tarjoillaan aamiaista, laskettelijoiden rakastamaa lounasta sekä tunnelmallista illallista, a la cartea ja raclettea.

Ravintolan viinikellarista on vuosien varrella muodostunut talon sydän, jonka laaja viinivalikoima tarjoaa makuja ympäri maailman. Lista painottuu pitkälti Pohjois-Italian viineihin, Ranskaan, Saksaan ja Espanjaan. Tunnelmallisessa Viinikellarissa on mukava herkutella kynttilän valossa ja nauttia vaikkapa viinitasting! Ravintola Peakin sisäänkäynnin avaa aurinkoterassi, jossa voi nautiskella glühweiniä sinisenä hetkenä ja kevät auringon loisteessa samppanjaa! Herkullista Peakin bombardinoa unohtamatta!