Tiedote: Boutique Hotelli ja ravintola Ruka Peak kokee muodonmuutoksen uuden sukupolven käsissä

Matti Jämsen & Sanna Kuusiniemi

Ruka Peak, Rukatunturin huipun rakastettu hotelli ja ravintola uudistaa konseptiaan radikaalein muutoksin uuden sukupolven johdon ja uuden henkilökunnan tarttuessa ohjaksiin. Ravintolan ruokatuotteesta siirtyy vastaamaan palkittu huippukokki Matti Jämsen ja liiketoiminnan pyörittäminen siirtyy kokonaispainoisesti perheyrityksen tyttärelle Sanna Kuusiniemelle.

”Ruka Peak on ollut unelma, jota on rakennettu pieteetillä ja sydämellä. Unelma, jota tehdään todeksi joka ikinen päivä. Minulla on ollut kunnia ja ilo olla mukana Ruka Peakin kivijalan rakentumisesta lähtien ja nähdä tämän talon vaiheet aina tähän päivään asti. Aluksi tästä kauniista ja idyllisestä paikasta piti tulla laadukasta aamiaista ja majoitusta tarjoava Bed and Breakfast Rukan huipulle. Mutta toisin kävi, sillä kun hotellimme avattiin, huomasimme heti, että kysyntä myös ravintolalle oli suuri. Asiakaslähtöisenä yrityksenä me päätimme vastata siihen, ja viimeiset 14 vuotta tällä tiellä ovat olleet mielettömän antoisia ja opettavaisia.”, Sanna Kuusiniemi kertoo.

Ruka Peak on Rukan huipulla toimiva boutique hotelli, spa ja ravintola. Ruka Peak on perheyritys, jonka perustajapariskunta Marita ja Hannu Kuusiniemi rakensivat unelmiensa paikalle Rukan Juhannuskallion kupeeseen. Viimeiset 14 vuotta Peak on palvellut asiakkaita huipulla, kehittänyt liiketoimintaa eteenpäin ja löytänyt paikkansa Rukalla vierailevien turistien ja paikallisten sydämistä. Nyt Ruka Peakin on aika luoda nahkansa ja ehostaa entisestään konseptiaan.

Uudistukset konseptissa koskevat hotellin ja etenkin ravintolan toimintaa. Tulevalla sesongilla kevätkauteen saakka, Ruka Peak tulee toimimaan päiväsaikaan ainoastaan hotellivieraiden rauhallisena tukikohtana ja aukeaa illaksi kaikille huipputason ravintolana. 6.3.2020 juhlimme perinteisesti sampanjaterassin avajaisia, josta lähtien olemme avoinna kaikille asiakkaille myös päivisin sesongin loppuun asti. Strateginen päätös perustuu suuresti Peakin alkuperäiseen unelmaan olla asiakkailleen rauhan tyyssija ja koti kaukana kotoa. Sen kokemuksen tarjoamiseen tullaan jatkossa keskittymään yhä enemmän.

Ravintolatoiminnan painottuessa tulevaisuudessa iltaan, myös ruokatuotteeseen tulee muutos. Ravintola Ruka Peakistä siirtyy tulevan sesongin alussa vastaamaan palkittu huippukokki ja Bocuse D’or presidentti Matti Jämsen.

”On todella mahtavaa päästä osaksi Peakin perhettä ja mukana tuomassa uudenlaista laadukasta illalliskokemusta Rukan ravintolatarjontaan. Peakissä tulemme hyödyntämään mahdollisimman lähellä kasvatettuja, sesongissa olevia laadukkaita raaka-aineita. Yksinkertaisesti valmistettua, mutta kekseliästä ruokaa, joka on maistuvaa ja kaunista. Toivon, että ruokani tulee välittämään sitä kokonaisfiilistä mitä Ruka Peak edustaa: paikkaa poissa hälinästä, villin, puhtaan ja ainutlaatuisen Kuusamon luonnon inspiroimana.”, Matti Jämsen sanoo.

Ruka Peakin muutokset ovat linjassa vallitsevien matkailutrendien kanssa. Yhä useampi matkustaja hakee lomaltaan rauhaa ja läheisyyttä luontoon, autenttista laadukasta ruokaa, elämyksiä ja terveellisiä aktiviteetteja. Jälkimmäisenä mainituista Ruka Peakilla jatkuu tarjonnassa tunturijooga, ohjatut vaellusretket sekä mahdollisuudet moniin muihin hotellivieraille räätälöityihin elämyksiin ja aktiviteetteihin. Päätös lopettaa perinteisen tunturiravintolan day-to-day toiminta takaa sen, että Ruka Peakissa majoittuville voidaan jatkossa tarjota yhä parempia elämyksiä. Lisäksi hotelli tulee jatkossa keskittymään yhä enemmän erilaisten retriittien ja lomapakettien järjestämiseen sekä yritysryhmien palvelemiseen.

”Yrityksemme sukupolvenvaihdoksen myötä jatkamme samalla viitoitetulla tiellä: Asiakasta kuunnellen, laatu ja sydämellinen palvelu edellä. Toivon että edessämme ovat sekä kasvun että vakauden vuodet. Tästä on meillä hyvä jatkaa. It is good to be on the Top”, Hannu Kuusiniemi sanoo.

Lisätietoja:

Sanna Kuusiniemi
sanna@rukapeak.fi
+358407750027

Matti Jämsen
matti@mattijamsen.com
+358400729099


Uuden tiimin rekrytointi on alkanut

Uudistuksen myötä haemme nyt intohimoisia ammattilaisia uuteen tiimiin. Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä upean luonnon ympäröimässä paikassa, jossa pääset tuottamaan asiakkaille unohtumattomia elämyksiä samalla kehittyen ammatillisesti. Oletko ravintola- ja hotelli-alan osaaja, joka suhtautuu intohimoisesti asiakaspalveluun, luontoon ja itsensä kehittämiseen? Haluatko työskennellä paikassa, jossa sinua tuetaan niin ammatillisessa, kuin henkilökohtaisessa hyvinvoinnissasi? Etsitkö uusia maisemia? Tämä on sinulle! Katso avoimet paikat Rekry-sivultamme.

Kia ArpiaComment